OVER ONS

NIEUWSGIERIG?

pop-art-two-business-men-smiling-faces-c

ONS VERHAAL

Noël & Basjan

Brouwerij Simpel is ontstaan uit een grote passie voor speciaal bier van twee twintigers uit Elst (Utrecht). Naast het drinken van allerlei soorten speciaal bieren, is sinds enige tijd het brouwen van eigen bier ook een echte hobby geworden. Toen het zelf gebrouwen bier in de smaak viel bij vrienden en familie, hebben Noël Homma en Basjan Scheffer de stap genomen om hun bieren te delen met meer mensen.

Omdat wij transparantie en elkaar lokaal helpen belangrijk vinden, proberen wij onze bieren ook als Rhenens bier te maken. Bij de start van onze brouwerij hebben wij gelijk gekeken naar de mogelijkheden om bier te brouwen van ons eigen water. Sinds de start hebben wij onze eigen waterbron geslagen, hierdoor bevatten al onze bieren water uit eigen bron. Onze ingrediënten houden we zo lokaal mogelijk. Onze hop telen wij zelf. Voor onze graansoorten hebben wij onze vaste leveranciers waar kwaliteit voorop staat!

Zoals u vast is opgevallen hebben onze bieren oer-Hollandse mannen namen. Onze bieren zijn laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Onze bieren hebben een verhaal. De bieren die vernoemd worden naar namen zijn échte personen. Wij maken bieren die we omzetten naar de karaktereigenschappen van bijvoorbeeld Joost, Gert en Lars. 

 

Omdat wij opzoek waren naar een 'simpele' naam, is zo Brouwerij Simpel ontstaan.